Lajit

THAINYRKKEILY

Thainyrkkeily (thaiksi มวยไทย, muay thai) on muinaisesta thaimaalaisesta sotataidosta, Krabi Krabongista kehittynyt kamppailulaji. Thainyrkkeily on pystyottelulaji, jossa tekniikkavalikoimaan kuuluvat erilaiset lyönnit, kyynärpäälyönnit, potkut, polvipotkut, kiinniotto- ja puolustustekniikat sekä pystypaini eli thaipaini. Matossa otteleminen ei kuulu lajiin. Ottelut käydään nyrkkeilykehässä kehätuomarin valvonnan ja arvostelutuomareiden ottelijoiden tekniikoiden arvostelun alaisuudessa.

Thainyrkkeily on Thaimaan kansallisurheilulaji ja tärkeä osa maan kulttuurihistoriaa. Vaikka thainyrkkeilyn harjoittelu tähtää ottelemiseen, on lajista kehittynyt myös tehokas kuntoilun ja itsensä kehittämisen muoto. Suomeen aktiivinen thainyrkkeilytoiminta saapui 1990-luvun alussa.

BJJ

Brasilialainen ju-jutsu on brasilialaisten Carlos ja Hélio Gracien perinteisten japanilaisten jujutsu- ja judotekniikoiden pohjalta kehittämä kamppailu- ja itsepuolustuslaji. Brasilialainen jujutsu painottuu erilaisiin maassa käytäviin kamppailutekniikoihin. Tyypillisessä ottelutilanteessa vastustaja pyritään viemään mahdollisimman pian maahan, jossa ottelu lopetetaan lukolla tai kuristuksella. Lukkopaini muistuttaa hyvin paljon Brasilialaista jujutsua, mutta siinä ei käytetä jujutsu-pukua, gi’tä.

Laji myös tunnetaan lyhenteellä ‘BJJ’, sekä nimellä Gracie Jiu-jitsu, Gracien suvun mukaan nimettynä.

KAMPPAILUKOULU (7 – 11 -vuotiaille)

Kamppailukoulu 7 – 11 -vuotiaille.

Mitä aiemmin harrastuksen aloittaa, sitä paremmat mahdollisuudet on omaksua vaikeatkin tekniikat.

Tunnit sisältävät sekä ketteryys-, kehonhallinta-, ja liikkuvuusharjoitteita että BJJ- ja pystylajien perustekniikoita. Kamppailukoulun jälkeen lapsen on helppo jatkaa harjoittelua niin BJJ:n kuin thainyrkkeilynkin parissa.

Kamppailukoulu kehittää kokonaisvaltaisesti lapsen perusliikuntataitoja, jotka antavat hyvät edellytykset pärjätä muissakin urheilulajeissa.

LADYTHAI

Ladythai on naisille suunnattu erittäin tehokas kuntoilumuoto. Treeneissä käytetään thainyrkkeilytekniikoita ilman kovaa kontaktia tai sparria. Ladythai sopii kaikenikäisille, eikä aiempaa kamppailu-urheilutaustaa tarvita.

Hyvällä mielellä, hyvällä sykkeellä