Thainyrkkeilyn SM-kisojen ensimmäinen päivä

SM-kisojen ensimmäinen päivä käynnistyi mollivoittoisesti tulosten valossa.

Gia Winberg vs. Oona Valkeinen

Oona joutui heti ensimmäisissä SM-kisoissa kovaan testiin, kun vastaan astui huomattavasti kokeneempi ja vuosia thainyrkkeilyssä tahkonnut Gia Winberg.

Oona ei kuitenkaan kuvia kumartele, ja lähti haastamaan Giaa heti alusta asti. Oona yritti prässätä Giaa kovilla lyönneillä liikkumaan taaksepäin, mutta Gia piti vahvan asennon ja prässäsi kovasti vastaan. Oona pystyi haastamaan Gia jokaisessa erässä, vaikkakin erät menivät ansaitusti Gialle.

Ottelussa näkyi, ettei terävin kärki ole Oonaa kaukana ja varmasti jo ensi SM-kisoissa maistellaan hyvin todennäköisesti mestaruusvyötä.

Pekka Vesanen vs. Valto Vainio-Puhju

Pekka otteli Turun nuorta Valto Vainio Puhjua vastaan, jolla on ollut pitempi tauko ottelemisesta. Ottelu oli hyvin tasainen alusta asti, tuomarinpapereissa ensimmäinen erä meni hajaäänituomiolla Pekalle ja toinen erä taas hajaäänituomiolla Puhjulle. Viimeisessä erässä Pekka aloitti vahvan prässin ja se näytti tuottavan tulosta. Ottelu kuitenkin tasaantui sen edetessä ja oli hyvin ympäripyöreä loppuun asti. Ottelu tuomittiin lopulta harmittavasti niukasti siniseen kulmaan, 2 – 1.

Tänään on vielä yksi Crest – PFC:n edustaja kehässä, kun Sami Leino ottelee suorassa finaalissa CAF:n Niko Korventausta vastaan. Viime SM-kisoissa Niko voitti kovassa ja vauhdikkaassa ottelussa Samin semifinaalissa – Tänään onkin Samilla varmasti revanssi mielessä.

Ottelut alkavat kello 18.00 ja Samin ottelu on illan viimeinen (kymmenes).

 

Thainyrkkeilyn päätavoite, SM-kisat 15 – 17.2.2019

Ensi viikonloppuna käynnistyy thainyrkkeilyn SM-kisat. Kisoihin osallistutaan nyt neljännen kerran. Kahtena ensimmäisenä vuotena edustajana on ollut pelkästään Sami Leino. Viime vuonna joukkoon liittyi myös Grite Org.

Tänä vuonna joukkue tuplaantuu viime vuodesta, kun kisoihin saadaan Oona Valkeinen, Grite Org, Pekka Vesanen ja Sami Leino.

Seuran tavoite on parantaa on viime vuoden saldoa, jolloin Grite Org toi sensaatiomaisesti salille toistaiseksi ainoan thainyrkkeilyn Suomen mestaruuden. Tänä vuonna saadaan toivottavasti juhlia Suomen mestareita useammin kappalein.

Itse ennakkoja sarjoista on turha ennustaa, koska painoluokat vaihtuvat vielä puntarilla. Myös Crest – PFC:n ottelijat vaihtanevat vielä sarjojaan joidenkin ottelijoiden osalta.

Kisat järjestetään Lahden Messukeskuksessa ja matsit striimataan myös suorana Facebookin kautta.

Let’s go!

 

 

NOGI SM2019 tuloksia: naiset hoitaa!

Menneenä viikonloppuna kilpailtiin Nokialla NOGI jiu-jitsun SM-kisat yli neljänsadan osallistujan voimin mihin saimme Metsälästä 18 ottelijaa ilmoittautumaan mukaan.

Viimehetken sairastumiset ja loukkaantumiset hieman rokottivat lopullista osallistujamääräämme ja jotkut taisivat lähteä kilpailemaan jopa hieman kipeinä, mutta siitä huolimatta saimme kivan kokoisen porukan Nokialle mittelemään mestaruuksista.

Viikonlopun mittaan nähtiin monia todella positiivisia suorituksia kaikissa paino -ja vyösarjoissa, mutta tällä(kin) kertaa seuramme mitalisaldosta vastasivat naiset joista parhaiten suoriutui Laura Rättyä joka paini SM-kultaa Elite (purppura, ruskea ja mustavyö) avoimesta painosarjasta sekä hopeaa Elite -61,5kg sarjasta. Valtavasti onnea Lauralle!

Venla Nivala väänsi itsensä hopealle sinivöisten 66,5+ kg sarjassa sekä Milla Tallila ensimmäisissä kilpailuissaan hopealle valkovöisten -66,5kg sarjassa.

Tällä kertaa näillä suorituksilla ylsimme 11.sijalle seurapisteissä.

Seuraavat isommat kotimaassa käytävät kilpailut ovat BJJ Finnish Openit jotka pidetään 13.-14.4 Vantaalla. Sinne tähtäämme terveellä ja ehjällä joukkueella.

Kiitoksia kaikille seuraa edustaneille ja onnea vielä mitalistelle.

Kuvat: Simo Friman / @Herra_x

Laura doing her thing

 

NOGI SM2019 kilpaillaan tulevana viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna kilpaillaan Nokian NOGI jiu-jitsun suomenmestaruuksista Nokian palloiluhallilla yli neljänsadan osallistujan voimin.

Kaksipäiväisiin kilpailuihin saatiin Crestiltä 18 henkinen joukkue jossa on ilahduttavasti porukkaa niin eri vyö -kuin painosarjoista sekä miehiä ja naisia. Tuolla osallistujamäärällä olemme kilpailuiden viidenneksi isoin seura ja pääkaupunkiseudun isoin seura.

Onnea matkaan kaikille kilpailijoille!
Miehet:

Valkovyöt

-73,5
Timi Leskinen
Mika Väisänen

-85,5
Mikko Pöntinen
Joni Jämsä
Willem Hietala

Sinivyöt

-67,5
Santtu Heikkinen

-73,5
Josef Gullmets
Samuel Muuronen

-85,5
Lassi Waismaa
Sakke Suomalainen

Purppuravyöt

-79,5
Jonas Smeds

-97,5
Antti Kinnunen

Elite

-79,5
Joni Stenholm

Naiset:

Valkovyöt

-66,5
Veera López-Lehto
Milla Tallila

Sinivyöt

66,5+
Venla Nivala

Elite

-61,5
Laura Rättyä

61,5+
Marika Vainola

Thainyrkkeilyn salikisat TTBC:llä 26.1.2019

Crest – PFC:llä oli Turussa ottelemassa kolme ottelijaa: Burhan “Bubu” Aweis, Pekka Vesanen ja Sami Leino.

– 60kg Stepan Kuznetsov, MMA Team 300 vs. Burhan Aweis, Crest 0-3

Ensimmäisenä kehään astui 16-vuotias Bubu. Ottelu käytiin kokonaisuudessaan Bubun komennossa, hänen viljellessä vahvoja vartalopotkuja kaverin kroppaan. Viimeisessä erässä tapahtui Burhanille pieni lapsus ja häneltä meni ilmat pihalle pysärin seurauksena. Suurempaa hätää ei kuitenkaan matsissa ollut ja Crest – PFC:llä tuomittiin selvä 3 – 0 voitto.

–71 kg Pekka Vesanen, Crest vs. Hamed Qorbani, MMA Team 300 0-3

Toisena kehään astui Pekka Vesanen, joka kohtasi Tampereen Hamed Qorbani. Hamed aloitti ottelun vahvasti ja veti yllättävänkin kovia pommeja, joista yksi vartalopotku osui kohtalokkaasti Pekan pakkiin. Tästä tilanteesta tuli luvunlasku, jonka jälkeen Pekka kasasi itsensä.

Kaksi seuraavaa erää olivat hieman ympäripyöreitä, Pekan viedessä enemmän vartalopotkuja itselleen ja Hamed teki ehkä monipuolisemmin töitä. Tiukka ja tasainen ottelu tuomittiin lopulta Tampereen kulmaan 3 – 0.

– 81 kg Toni Hesanto, TTBC vs. Sami Leino, Crest 2-1

Viimeisenä crestiläisistä kehään hyppäsi Sami Leino. Tämä oli Samin ensimmäinen ottelu loukkaantumisen jälkeen.

Ensimmäinen erä lähti vahvasti käyntiin Samin pommittaessa Tonia joka suunnasta. Erän loppupuolella pommeja tuli sen verran paljon, että Toni käänsi selkänsä ja tämän seurauksena hänelle laskettiin lukua. Sami lähti tämän jälkeen turhankin railakkaasti hakemaan lopetusta ja väsyi silmin nähden.

Kaksi viimeistä erää oli kahden väsyneen ottelun taistelua, joista Toni vei selvästi toisen erän ja kolmas erä oli todella ympäripyöreä. Lopulta matsi tuomittiin Turun kulmaan 2 – 1 lukemin.

Kisat olivat kenraaliharjoitus SM-kisoja silmälläpitäen, jotka järjestetään kolmen viikon päästä Lahdessa.

BJJ European 2019 on paketissa

Pukukauden aloittava IBJJF European Open – tai kuten lajipiireissä tavataan sanoa – EM-kisat – pidettiin menneellä viikolla Lissabonissa ja totuttuun tapaan kilpailuissa taso oli jäätävän kova.

Crestiltä oli kilpailemassa seitsemän ottelijaa joista neljä (Venla Nivala, Laura Rättyä, Samuel Muuronen ja Antti Kinnunen) ottelivat aikuisten (adult) sarjassa sekä kolme (Leena Lumilampi, Marika Vainola ja Toni Aho) masters sarjoissa.

Aikuisten sarjoissa kotimaassa hyvin pärjänneet ottelijamme putosivat pelistä jo ennen mitalimatseja. Hyvää kokemusta kuitenkin kaikille ja ensi vuonna pärjäämme varmasti paremmin!

Master 2 sarjassa Leena Lumilampi sekä Marika Vainola jallittivat vastustajansa siinä määrin että molemmille ripustettiin kaulaan kultaiset mitalit päivän päätteeksi! Leena otteli sarjassa WHITE / Master 2 / Female / Medium-Heavy sekä Marika sarjassa PURPLE / Master 2 / Female / Middle.

Onnea molemmille mitalisteille sekä valtavat kiitokset kaikille seuraamme näissä kilpailuissa edustaneille. Työt jatkuvat!

Uusia vöitä Metsälään (BJJ)

Viime lauantaina paketoitiin syyskautta kasaan ja päiviteltiin vöitä ja natsoja ajantasalle.

Joni Stenholm ja Tupe Heiskari sitovat jatkossa takkinsa kiinni ruskealla vyöllä.
Antti Kinnuselle ja Mika Lehtiselle myönnettiin purppurat vyöt.
Siniselle vyölle korotettiin Jarmo Hirvonen.

Muutama kenet oli tarkoitus samalla graduoida ei ollut paikalla joten hoidellaan niitä tuossa tulevan kauden aikana.

Onnittelut kaikille vyötetyille ja natsoja saaneille!

BJJ SM 2018: Eteenpäin on menty!

BJJ SM-kilpailut 2018 järjestettiin Jyväskylän monitoimitalon palloiluhallissa menneenä viikonloppuna 24.-25.11.2018. Kaksipäiväisiin kilpailuihin oli saapunut yhteensä 436 kilpailijaa 53:sta eri seurasta.

Jo lähtöasetelmat näihin kisoihin oli herkulliset kun saimme 20 Crestin kilpailijaa matkaamaan Jyväskylään mittelemään näissä vuoden isoimmissa kansallisissa kilpailuissa sekä viimeistely kisoihin olis sujunut erinomaisesti. Kahdellakymmenellä kisaajalla olimme kisojen kolmanneksi suurin seura.

Viikonlopun aikana koettiin huikeita taisteluja, onnistumisia laajalla rintamalla ja yhdessä tekemisen riemua. Tämä tekeminen riitti tänä vuonna kahteen kultaan ja Suomen mestaruuteen, kolmeen hopeaan ja viiteen pronssiin (tulokset alla)! Näillä kymmenellä mitalisijoituksilla irtosi 32 seurapistettä joka on toistaiseksi seuramme historian paras suoritus. Nämä pisteet riittivät SM-kisojen kuudenteen sijaan Crestin ollessa Helsingin paras seura. Seurapysti matkasi tällä kertaa naapurikuntaan MMA Vantaalle.

Lupaavaa tässä saavutuksessa on se että olemme suhteellisen nuori seura eikä meillä vielä ole valtavasti tummempivöisiä kilpailijoita joten nämä pisteet saavutettiin joukkueella joka koostui kolmea poikkeusta lukuunottamatta valko-ja sinivöisistä.

Totta kai parannettavaa jäi ja tämänkin kisan epäonnistumisista ja onnistumisista saamme paljon työkaluja jatkoa ajatellen.

Valtava kiitos seuran puolesta kaikille seuraamme edustaneille sekä vähintään yhtä valtavat ellei jopa valtavammat onnittelut kaikille mitalisteille. Kiitokset myös kaikille ohjaajille ja harrastajille kisaajien potkimisesta eteenpäin.  Tulevaisuutemme on kirkas!

Kultaa

Samuel Muuronen sinivyöt -70kg
Antti Kinninen sinivyöt -100.5kg

Hopeaa

Laura Rättyä Elite -64kg & avoin
Venla Nivala sinivyöt +69kg

Pronssia

Marika Vainola Elite +64kg
Toni Aho sinivyöt -94.3kg
Veera Lopez-Lehto avoin
Asta Jukka +69kg
Jarmo Hirvonen -82.3kg

Kilpailuihin osallistuneet Crestiläiset:

Valkoinen

Veera Lopez-Lehto -69kg
Asta Jukka +69kg
Mika Väisänen -76kg
Olli Säkkinen -82.3kg
Jarmo Hirvonen -82.3kg
Tero Hyttinen -88.3kg

Sininen

Venla Nivala +69kg
Josef Gullmets -70kg
Samuel Muuronen -70kg
Niko Koskelainen -76kg
Sakke Suomalainen -82.3kg
Jonas Ojala -88.3kg
Lassi Waismaa -88.3kg
Mika Lehtinen -88.3kg
Matti Auvinen -88.3kg
Toni Aho -94.3kg
Antti Kinnunen -100.5kg

Purppura

Joni Stenholm -82.3kg

Elite

Laura Rättyä -64kg
Marika Vainola +64kg

BJJ tiimi matkaa tulevana viikonloppuna SM-kilpailuihin Jyväskylään

Tulevana viikonloppuna 24.-25.11 kilpaillaan Brasilialaisen ju-jutsun SM-titteleistä Jyväskylän monitoimitalolla.

Karvan alle 500 osallistujan kokoluokan kisoihin saatiin 20 henkilön tiimi kasattua kokoon Metsälästä jolla ollaan kisojen kolmanneksi suurin seura (Jyväskylä ja Tampere edellä) sekä pääkaupunkiseudun suurin seura.

Koko syyskauden kovaa treenannut jengi tulee olemaan varmasti iskussa viikonloppuna ja luvassa on paljon herkullisia matseja.

Paljon onnea matkaan kaikille seuramme kilpailijoille!

Kuvassa viimeisten kisatreenien mielikuvaharjoittelua ennen kauden pääkisoja.

Kamppailusali | Läkkisepäntie 20, 00620 Helsinki