BJJ SM 2018: Eteenpäin on menty!

BJJ SM-kilpailut 2018 järjestettiin Jyväskylän monitoimitalon palloiluhallissa menneenä viikonloppuna 24.-25.11.2018. Kaksipäiväisiin kilpailuihin oli saapunut yhteensä 436 kilpailijaa 53:sta eri seurasta.

Jo lähtöasetelmat näihin kisoihin oli herkulliset kun saimme 20 Crestin kilpailijaa matkaamaan Jyväskylään mittelemään näissä vuoden isoimmissa kansallisissa kilpailuissa sekä viimeistely kisoihin olis sujunut erinomaisesti. Kahdellakymmenellä kisaajalla olimme kisojen kolmanneksi suurin seura.

Viikonlopun aikana koettiin huikeita taisteluja, onnistumisia laajalla rintamalla ja yhdessä tekemisen riemua. Tämä tekeminen riitti tänä vuonna kahteen kultaan ja Suomen mestaruuteen, kolmeen hopeaan ja viiteen pronssiin (tulokset alla)! Näillä kymmenellä mitalisijoituksilla irtosi 32 seurapistettä joka on toistaiseksi seuramme historian paras suoritus. Nämä pisteet riittivät SM-kisojen kuudenteen sijaan Crestin ollessa Helsingin paras seura. Seurapysti matkasi tällä kertaa naapurikuntaan MMA Vantaalle.

Lupaavaa tässä saavutuksessa on se että olemme suhteellisen nuori seura eikä meillä vielä ole valtavasti tummempivöisiä kilpailijoita joten nämä pisteet saavutettiin joukkueella joka koostui kolmea poikkeusta lukuunottamatta valko-ja sinivöisistä.

Totta kai parannettavaa jäi ja tämänkin kisan epäonnistumisista ja onnistumisista saamme paljon työkaluja jatkoa ajatellen.

Valtava kiitos seuran puolesta kaikille seuraamme edustaneille sekä vähintään yhtä valtavat ellei jopa valtavammat onnittelut kaikille mitalisteille. Kiitokset myös kaikille ohjaajille ja harrastajille kisaajien potkimisesta eteenpäin.  Tulevaisuutemme on kirkas!

Kultaa

Samuel Muuronen sinivyöt -70kg
Antti Kinninen sinivyöt -100.5kg

Hopeaa

Laura Rättyä Elite -64kg & avoin
Venla Nivala sinivyöt +69kg

Pronssia

Marika Vainola Elite +64kg
Toni Aho sinivyöt -94.3kg
Veera Lopez-Lehto avoin
Asta Jukka +69kg
Jarmo Hirvonen -82.3kg

Kilpailuihin osallistuneet Crestiläiset:

Valkoinen

Veera Lopez-Lehto -69kg
Asta Jukka +69kg
Mika Väisänen -76kg
Olli Säkkinen -82.3kg
Jarmo Hirvonen -82.3kg
Tero Hyttinen -88.3kg

Sininen

Venla Nivala +69kg
Josef Gullmets -70kg
Samuel Muuronen -70kg
Niko Koskelainen -76kg
Sakke Suomalainen -82.3kg
Jonas Ojala -88.3kg
Lassi Waismaa -88.3kg
Mika Lehtinen -88.3kg
Matti Auvinen -88.3kg
Toni Aho -94.3kg
Antti Kinnunen -100.5kg

Purppura

Joni Stenholm -82.3kg

Elite

Laura Rättyä -64kg
Marika Vainola +64kg

BJJ tiimi matkaa tulevana viikonloppuna SM-kilpailuihin Jyväskylään

Tulevana viikonloppuna 24.-25.11 kilpaillaan Brasilialaisen ju-jutsun SM-titteleistä Jyväskylän monitoimitalolla.

Karvan alle 500 osallistujan kokoluokan kisoihin saatiin 20 henkilön tiimi kasattua kokoon Metsälästä jolla ollaan kisojen kolmanneksi suurin seura (Jyväskylä ja Tampere edellä) sekä pääkaupunkiseudun suurin seura.

Koko syyskauden kovaa treenannut jengi tulee olemaan varmasti iskussa viikonloppuna ja luvassa on paljon herkullisia matseja.

Paljon onnea matkaan kaikille seuramme kilpailijoille!

Kuvassa viimeisten kisatreenien mielikuvaharjoittelua ennen kauden pääkisoja.

Karkkila Fight Night 10.11.2018

Viime lauantaina käytiin Karkkila Fight Night. Crest – PFC:tä oli edustamassa Timo Malinen nyrkkeilyottelussa sekä Eero Antti-Poika ja Ville Markkanen vapaaottelussa.

Jussi Janhonen, Karkkila vs. Timo Malinen, Crest – PFC

Ensimmäisenä häkkiin astui Malinen, joka ei ollut ennen otellut missään lajissa ja kesääkin oli vietetty enemmän veneretkillä ja terasseilla kuin treenisalilla. Malinen kuitenkin sai tietää nyrkkeilyottelusta kesän jälkeen ja treenasi tähän otteluun todella tunnollisesti.

Ottelu meni pitkälle niin, että Malinen prässäsi ja teki paljon aloitteita, mutta löi myös paljon suojaukseen. Karkkilan Janhonen keskittyi taas enemmän tarkempiin osumiin. Ottelu oli tiukka ja päättyi lopulta hienoon 2 – 1 Malisen voittoon.

Eero Antti-Poika, Crest – PFC vs. Pauli Hämäläinen, JFC

Toisena häkkiin astui Eero. Eero hallitsi hyvin etäisyyttä sekä iskujenvaihtoja pystyssä. Homma toimi hyvin ensimmäisessä ja toisessa erässä: Vastustajan polvet rupesivat notkumaan kovan iskusarjan mainingeissa, jonka jälkeen vastustaja teki odotetusti kahdenjalan alasviennin ja sai rauhoitettua ottelun matossa. Alasvientejä tuli vielä 2 – 3 lisää ja nämä riittivät kahden tuomarin papereissa voittoon, jonka seurauksena ottelu meni hajaäänituomiolla vastustajan kulmaan.

Joni Heino, GB Gym vs. Ville Markkanen, Crest – PFC

Kolmantena häkkiin astui Ville Markkanen, joka oli aikaisemmin kunnostautunut jiujutsun puolella. Ensimmäiseen vapaaottelumatsiin oli aika selvä game plan: Ekassa erässä ukko tonniin ja homma pakettiin. Ottelu menikin käsikirjoituksen mukaan, Villen viedessä vastustajan tonttiin heti alkuhetkillä, siitä mountiin ja lopulta selkään. Selästä Ville paketoi homman nopeasti RNC-kuristuksella.

IBJJF Amsterdam International Open 2018 mitalijuhlat

Perjantai-iltana Amsterdamiin lensi lauantain kilpailuja varten viisihenkinen joukkue Metsälästä joka koostui neljästä kilpailijasta ja yhdestä huoltajasta.

Antti Kinnunen adult sinivyöt -100,5kg, Samuel Muuronen adult sinivyöt -70kg, Jonas Campos adult sinivyöt -88,3kg ja Leena Lumilampi master valkovyöt -74kg sekä viikonloppuna koviten duunia painanut huoltaja V-V.

Kinnunen tyytyi vääntämään kisat ainoastaan puvulla joissa omassa ja avoimessa painosarjassa kertyi yhteensä kuusi ottelua ja kaikista voitot (viisi lopetusta ja yksi loukkaantuminen) joten Antille voitot molemmista sarjoista.

Jonas Campos ja Samuel Muuronen ottelivat saman päivän aikana pukukisojen lisäksi myös ilman pukua kerta Amsterdamiin asti oli lennetty kisaamaan. Molemmille hopeaa niin puvulla kuin puvutta omista sarjoistaan.

Leena väänsi työvoiton kahden hengen sarjansa ainoasta matsista kun sai käännettyä tiukan matsin itselleen aivan viime hetkillä. Täten Leenalle kultaa omasta sarjastaan.

Mitskujen lisäksi kaikki saivat tärkeitä kilsoja kansainvälisillä tatameilla sekä hyvää harjoitusta matkustamisen ja kilpailemisen yhdistämisestä. Kaiken kaikkiaan antoisa reissu josta koko tiimi toi vähintään hopeaa tuliaisiksi.

Onneksi olkoon koko poppoolle!

BJJ SM-kisoihin valmistava pystyleiri

BJJ SM-kilpailuihin valmistava pystyklinikka 10.-11.11.2018 by Ville Niemelä & Jyri Manninen

Terävöitetään vähän pystypeliä näin kauden pääkisojen korvilla. Treenit pidetään suht kevyinä ja tekniikkapainotteisina, pääpaino hyvillä toistoilla.

Klinikka on SM-kisastatuksesta huolimatta avoin kaikille seuramme BJJ harrastajille. Treenit otetaan puvulla.

LA 10.11
9:30-11:00
15:30-17:00

SU 11.11
12:15-13:45

Tervetuloa

Felipe Costan leiri oli menestys

Kaksinkertainen mustavöisten maailmanmestari ja Brasa tiimimme perustajajäsen – Felipe Costa – kävi edellisellä viikolla vetämässä meille todella hyvän nelipäiväisen leirin.

Leiri oli jaettu kahteen osaan joista kaksi ensimmäistä päivää vedettiin normaaleja lajiharjoituksia Felipen painiessa muiden mukana. Kaksi viimeistä päivää mentiin perinteiseen seminaari tapaan ja keskityttiin pelkän tekniikan hiomiseen.

Ylipäänsä leiristä jäi todella hyvä maku ja jengi leveällä rintamalla tuntui pitävän Felipen tavata opettaa ja leirin sisällöstä. Tälle tulee varmasti jatkoa kun herra seuraavan kerran on suuntaamassa Eurooppaan.

Leirillä oli osallistujia useista eri seuroista ja pisimmältä Felipen oppiin matkanneet olivat Oulusta.

Kiitos Felipelle upeasta leiristä ja kiitos kaikille osallistujille!

GB-Gymin salikisat 20.10.2018

Lauantaina 20.10 kävi pieni iskuryhmä Metsälästä hakemassa kisakokemusta Herttoniemessä GB-Gymin salikisoissa.

Sinivöisten -70kg sarjassa kisaava, seuramme aktiivisimpiin kilpailijoihin lukeutuva, Samu El Muuronen päihitti kaikki vastustajansa siinä määrin että hänelle ripustettiin kaulaan kultainen mitali sarjan voiton kunniaksi.

Ensimmäisessä ottelussa väsyneesti otellut Muuronen heräsi finaaliin jossa esitti väkevää ohittamista ja lopulta kuristi vastustajansa ennen täyttä aikaa selästä.

Niinikää sinivöisissä mutta painavammassa sarjassa -88,3kg kilpailleet Jonas Campos ja Lassi Waismaa väänsivät itsensä palkintopallille Campoksen ottaessa hopeaa ja Waismaan pronssia.

Sinivöisten -76kg sarjassa Josef Gullmets väänsi itsensä myös palkintosijoille ottaen pronssia sarjastaan.

Ensikosketuksen kisatatameille kävi ottamassa valkovöisten sarjassa -82,3kg Olli Säkkinen jonka matka päättyi tällä kertaa ensimmäiseen otteluun mutta tärkeää kokemusta rikkaampana.

Hienoja otteita kaikilta! Seura onnittelee kaikki mitalisteja

Jussi Pihlaiselle mustavyö!

Lauantaina 20.10.2018 Felipe Costa myönsi seuramme aikaisten aamujen johtohahmolle, pitkänlinjan mattovääntäjälle, Jussi Pihlaiselle mustanvyön!

Jussin omien sanojen mukaan ”nyt alkaa pikkuhiljaa olemaan perusteet hallussa niin tästä on hyvä jatkaa”. Ja sehän on juurikin näin.

Onnittelut Jussille tämän merkkipaalun saavuttamisesta.

Kamppailusali | Läkkisepäntie 20, 00620 Helsinki